رادمان پاک انرژی
پیشرو در ارائه انواع خدمات مرتبط با انرژی پاک و نماینده رسمی برترین شرکتهای جهان در ایرانبلاگبازگشت به بلاگ
مصطفی رجبی مشهدی در سومین نشست مشترک مجمع قدرت بخش ایران IEEE و شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اعلام این مطلب افزود: در حال حاضر و باتوجه به ناترازیها برای برون رفت از این شرایط دشوار باید اقداماتی همچون استفاده و به کارگیری انرژیهای تجدیدپذیرها را مدنظر داشته باشیم.
وی تاکید کرد: انرژیهای تجدیدپذیر به ویژه نیروگاههای خورشیدی باید به سرعت در مدار تولید قرار گیرد، چرا که بیشترین میزان تولید این نیروگاهها زمانی است که ما بیشترین ناترازی را داریم که به این طریق میتوان ناترازی موجود را کنترل کرد.
مدیرعامل شرکت توانیر با بیان این که وزارت نیرو هم در خصوص تجدید پذیرها اقدامات موثری از جمله راه اندازی تابلوی سبز انجام داده است، گفت: هرچند سهم این تابلو در حال حاضر اندک است، اما میتواند هم به سرعت به رفع ناترازی و هم به تامین سوخت نیروگاههای حرارتی کمک کند.
رجبی مشهدی در ادامه با اشاره به این که کل درآمد شرکت توانیر از فروش برق به حوزه کشاورزی به حدود ٢ هزار میلیارد تومان بالغ میشود، از تعرفه برق کشاورزی به عنوان نازلترین تعرفه یاد کرد و خاطرنشان ساخت: تعرفهای که صنعت برق بابت تامین برق کشاورزی دریافت میکند در حقیقت نزدیک به رایگان محسوب میشود که حتی شاید جوابگوی هزینه قطع و وصل برق آن هم نباشد، این در حالی است که حدود ١٤ درصد برق کشور در این بخش مصرف میشود.
سخنگوی صنعت برق گفت: امسال اگر کشاورزان بتوانند ١٥ درصد از برق چاههای کشاورزی خود را با استفاده از انرژی خورشیدی تولید کنند، از برنامههای مدیریت مصرف معاف خواهند بود.
وی اضافه کرد: با توجه به زمین مناسبی که در این زمینه در اختیار کشاورزان است استفاده از انرژی خورشیدی خیلی موثر بوده که امیدواریم استفاده از انرژی خورشیدی در بخش کشاورزی هرچه سریعتر توسعه پیدا کرده تا بتوانیم از این ظرفیت به نحو مطلوب و اثربخش استفاده کنیم.
انرژیهای تجدید پذیر نقش موثری در کاهش مصرف سوختهای فسیلی دارند
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران مهدی مقیم زاده گفت: در حال حاضر باتوجه به ناترازی که در شبکه برق شاهدیم، نیاز مصرف سال گذشته ۷۳۵۰۰ مگاوات بوده است و توانستیم ۶۱۰۰۰ مگاوات را از مدیریت مصرف که در درگاههای مختلف هماهنگ شده بود جبران کرده و از پیک تابستان سال گذشته عبور کنیم.
وی ادامه داد: این میزان مدیریت مصرف (۱۲۰۰۰ مگاوات) که در سال گذشته انجام شد، تبعات خاصی را به همراه داشت. باتوجه به شرایطی که هم اکنون برروی بحث انرژی شرایط اقلیمی کشور حاکم است و طبق اعلامی شرکت گاز که نیاز سوخت گاز برای نیروگاهها رو به افزایش است، لازم است که حتما سبد انرژی تغییر کند.
ایشان افزود: شاید تا سالیان گذشته وضعیت اینطور بود و ذهنیت براین حاکم بود که میزان سرمایه گذاری در بخش نیروگاههای فسیلی خیلی پایین است و این به دلیل در دسترس بودن این نیروگاهها بود، ولیکن شرایط تغییر کرده و لازم است که به سمت انرژیهای نو گام بر داریم.
مقیم زاده گفت: شروع خوبی را برای انرژیهای تجدیدپذیر در این دولت شاهد بودیم به گونهای که ۱۰۰۰۰ مگاوات برنامه ریزی اولیه انجام شد و برنامه ریزیهایی ۱۴۰۰ به ظرفیت تولید ۱۴۰۰ مگاواتی برای در سال ۱۴۰۳ پیش بینی شده است که امیدواریم با استفاده از انرژیهای نو بتوانیم کمک قابل توجهی در صرفه جویی سوختهای فسیلی را شاهد باشیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر سوختی را که در نیروگاهها مصرف میکنیم شاید جوابگوی نیاز مصرف شبکه نباشد و این امر هم خود انگیزهای برای گام برداشتن به سمت انرژیهای تجدیدپذیر خواهد بود.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران ادامه داد: انرژی تجدید پذیر با توجه به مشخصاتی که از نظر فنی دارد حتما یکسری مشکلات را برای شبکه ما ایجاد خواهد کرد، بایستی بر روی این موضوعات تمرکز کنیم و مطالعات دقیقی را انجام دهیم. با توجه به ضریب نفوذپذیری نیروگاهها بایستی بتوانیم پاسخگوی مسایل فنی شبکه باشیم. از جمله این مسائل که در شبکه وجود دارد اینرسی این واحد هاست که صفر میباشد و قاعدتا بر روی شبکه ما تبعات منفی به همراه خواهد داشت پس بایستی از اکنون مسائل این چنینی را مد نظر قرار دهیم و راهکارهایی را برای برطرف کردن آن در نظر بگیریم.
گفتنی است، سومین نشست مشترک مجمع قدرت بخش ایران IEEE و شرکت مدیریت شبکه برق ایران صبح امروز با حضور مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران «مهدی مقیم زاده»، مدیرعامل توانیر مصطفی رجبی مشهدی، جمعی از معاونین و مدیران ارشد شرکت و نیز جمعی از اساتید و دانشگاهیان در سالن شهید احمدیان شرکت مدیریت شبکه برق ایران برگزار شد. دراین نشست مشترک چالشهای تامین برق پایدار در دوران گذار انرژی و اقتصاد برق و اصلاحات ساختاری برای گذار انرژی مورد سخرانی و بحث قرار گرفتند.
———————————————————————————————————————————————————————-
منبع : برق نیوز
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۳/۲۳