رادمان پاک انرژی
پیشرو در ارائه انواع خدمات مرتبط با انرژی پاک و نماینده رسمی برترین شرکتهای جهان در ایرانبلاگبازگشت به بلاگ
میخواهید برای خانه یا محل کار خود سیستم خورشیدی نصب کنید اما در تصمیمگیری برای انتخاب درست بین سیستمهای خورشیدی مستقل از شبکه و متصل به شبکه دچار سردرگمی شدهاید؟
برای انتخاب درست، باید ابتدا تفاوتهای مهم و کلیدی بین سیستمهای خورشیدی مستقل از شبکه و متصل به شبکه را بدانیم.
سیستمهای مستقل از شبکه، انرژی خورشید را بدون اتصال به شبکه برق سراسری، به الکتریسیته تبدیل میکنند. این سیستمها از باتری به عنوان ذخیرهکننده انرژی استفاده میکنند که امکان ذخیرهی الکتریسیته اضافی را برای مصارف آینده در صورت عدم دسترسی به شبکه برق و یا قطعی شبکه برق فراهم میکند.
دلایل زیادی برای استفاده از سیستم برق منفصل از شبکه وجود دارد. در محلهای دور افتاده یا روستایی که اتصال به شبکه برق سراسری غیرممکن یا بسیار گران است یا در مناطقی که قطعی برق زیاد میشود و یا برق قدرت مناسبی ندارد ، آنگاه استفاده از سیستمهای برق جدا از شبکه مانند سیستم خورشیدی منفصل از شبکه، توربین بادی کوچک ، سیستم هیدرولیکی و یا ترکیبی از این فناوریها برای تأمین انرژی برق مورد نیاز استفاده میشود.
سیستم خورشیدی منفصل از شبکه میتواند مصرف کننده را از وابستگی به شبکه برق قدرت رهایی دهد زیرا این سیستم تمام برق مورد نیاز مصرف کننده را تولید مینماید. بنابراین سیستم خورشیدی منفصل از شبکه از نیروگاه خورشیدی متصل به شبکه بزرگتر میباشد. برای اینکه سیستم خورشیدی جدا از شبکه بتواند مانند نیروگاه خورشیدی متصل به شبکه پر قدرت باشد، باید مجموعهای از پنل خورشیدی با ظرفیت ذخیره سازی بیشتر و بزرگتری نسبت به سیستم خورشیدی متصل به شبکه انتخاب و نصب بشود. به هر حال اگر طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی مناسب و به درستی انتخاب شود ، سیستم خورشیدی منفصل از شبکه بسیار مقرون به صرفه میباشد.
اجزای اصلی سیستم مستقل از شبکه خورشیدی شامل پنل خورشیدی، شارژ کنترلر، باتری و اینورتر است. از این سیستم میتوان به عنوان یک منبع تغذیه پشتیبان یا همراه استفاده کرد.
طراحی سيستمهای منفصل از شبكه به گونهای است كه مستقل از شبكه برق سراسری عمل نموده و غالباً جهت توليد بار الکتریکی مستقیم (DC) و یا متناوب (AC) طراحی میشوند. بهترین موضوع در مورد سیستمهای خورشیدی مستقل از شبکه این است که انرژی مورد نیاز برای بارهای بحرانی را در زمان قطعی یا خرابی شبکه برق نیز تأمین میکند.
سیستمهای خورشیدی مستقل از شبکه، برخلاف دیگر سیستمهای معمول، مانند دیزل ژنراتور که آلاینده محیط زیست هستند، سیستمهایی پاک بوده و نقش بسزایی در حفظ محیط زیست دارند. انرژی خورشیدی یک منبع انرژی پاک میباشد. بنابراین استفاده از پنل خورشیدی، وابستگی به سوختهای فسیلی را به صورت عملی و موثر کاهش میدهد و به حفظ محیط زیست و کاهش انتشار گازهای گلخانهای کمک میکند.
نیروگاه خورشیدی مستقل از شبکه میتواند هزینههای اتصال به شبکه را کاهش دهد و نیازی به خرید امتیاز برق یا قطعی برق اجباری نیست. بنابراین این سیستم نسبت به کاربرد خود پرطرفدار و مقرون به صرفه میباشد.
بزرگترین مشکل سیستمهای مستقل از شبکه این است که نمیتوان انتظار داشت که این سیستم انرژی موردنیاز برای تمام بارهای الکتریکی را فراهم کند زیرا هزینه و حجم باتری مانع این موضوع میشوند. سیستمهای مستقل از شبکه به تجهیزات تخصصیتری برای عملکردشان نیاز دارند که هزینه بیشتر و نصب پیچیدهتری را به همراه خواهند داشت.
نصب این سیستم بسیار پیچیده است. سیستم شامل اجزای خطرناکی است که اغلب با باتریهای با آمپر بالا سر و کار دارند، بنابراین در هنگام نصب سیستمها باید احتیاط شود. همچنین هزینه باتریها بالاست و نیاز به تعمیر و نگهداری مداوم و جایگزینی دورهای دارند.
یکی دیگر از مهمترین مشکلاتی که در سیستم مستقل از شبکه وجود دارد این است که نمیتوان به این سیستم انرژی، به طور کامل، به عنوان یک پشتیبان تکیه کرد.
با هدفمند شدن یارانههای انرژی، بهای مصرف برق به شکل چشمگیری افزایش یافته است. یکی از دغدغههای مدیران ساختمانهای مسکونی و تجاری کاهش بهای برق مصرفی میباشد. برای رسیدن به این هدف نیاز به برنامه ریزی و سرمایه گذاری مطمئن و هدفمند میباشد.
یکی از روشهای پیشنهادی جهت کاهش مصرف برق، استفاده از پنلهای خورشیدی به صورت متصل به شبکه برق سراسری میباشد.
در این سیستم متناسب با مقدار توان مصرف روزانه و فضای در دسترس، بر روی پشت بام ساختمانها، پنلهای خورشیدی نصب میگردد. برق تولیدشده پنلها توسط یک مبدل از DC به AC تبدیل شده و از طریق یک تابلو برق به سیستم برق روشنایی مشاع ساختمان متصل و تزریق میگردد.
این سیستم بی نیاز از باتری میباشد.
سیستمهای خورشیدی متصل به شبکه تنها در صورت در دسترس بودن شبکه برق، انرژی تولید میکنند. سیستمهای متصل به شبکه، انرژی تولیدشده اضافه در هنگام تولید بیش از حد را به شبکه برق میفرستند. اینها مقرون به صرفه ترین وسادهترین سیستمها از نظر نصب هستند. هزینه این نوع سیستمها در مدت 3 تا 8 سال جبران میشود.
این سیستمها میتوانند همراه با یا بدون مترینگ خالص (Net Metering) نصب شوند. درصورت همراه بودن این سیستمها با مترینگ خالص، انرژی خورشیدی متصل به شبکه برق، در هنگام محاسبه صورتحساب ماهانه، با همان تعرفهای که برق شبکه به مصرفکننده فروخته شده، محاسبه میشود. اما در صورت عدم وجود مترینگ خالص، نرخ تغذیه برق خورشیدی میتواند با تعرفه عادی شبکه برق متفاوت باشد.
بزرگترین مشکل سیستم متصل به شبکه این است که در هنگام قطعی شبکه، برق تولید نمیکند.
اکنون، برای انتخاب گزینه صحیح بین سیستمهای مستقل از شبکه و متصل به شبکه نگاهی دقیق به مزایا و معایب ذکر شده در بالا بیندازید و تصمیم درستی بگیرید.
وارد کردن انرژی تجدیدپذیر در شبکه برق نه تنها به نفع شما خواهد بود، بلکه برای محیط زیست و جامعه نیز فایده خواهد داشت.
سیستم خورشیدی مستقل از شبکه
سیستم خورشیدی متصل به شبکه